Rideskolen har kurs for alle uansett alder og nivå. Vi har egne kurs for voksne. De nivåene som vi har er NYBEGYNNER 1-2-3, LETT ØVET, ØVET OG VOKSEN. Vi har også KAVALETT, SPRANG/BAKKE og HERREAVDELING. Se under «timeplan» for mer beskrivelse av nivået på de ulike kursene. Vi anbefaler at man går MINST 2 ganger på et kurs før man går opp et nivå. Det er ridelærer sammen med elev som blir enige om hvilke kurs som passer den enkelte. Vi har også laget målsettinger for hvert kurs, slik at man må mestre ett mål, før man kan gå videre. Dette er av sikkerhetsmessige grunner, og at vi ikke skal få «hull i utdanningen» til elevene.

Rideskolen følger skolen, så det er fri i høstferien, juleferien, vinterferien og i påsken. Dette blir informert om ved hver kursstart. Dersom man er syk og ikke kan komme på sin time, er det mulig og ta igjen timen i løpet av kurset på en av de andre dagene. Fint hvis man gir beskjed dersom man ikke kommer til sin ridelærer.

_MG_2222

Under ridetimene må man forvente at det går bort ca 15 min til opp og av stigning, og justering av utstyr. Det blir da ca effektiv ridning i ca 45 min. Man må gjerne komme litt før timen sin hvis man ønsker det. I løpet av hele kurset vil det bli mye ridning, men også litt teori og litt tur.

Vi bruker alltid hjelm og ordentlige sko til ridning, enten støvler m/ hel eller ridesko. (Dette er av sikkerhetsmessige årsaker). Har man ikke hjelm selv kan dette lånes av rideskolen, inkl. sikkerhetsvest dersom man ønsker det. Elevene må forholde seg til kyndige personer (Nancy, Ann Kristin eller Ina). Alle må følge stallregler/ridebaneregler og opptre forsvarlig.

Under ridetimene unngår man tyggegummi og mobiltelefoner. Rideskolen har ansvarsforsikring, men ALL RIDNING OG OMGANG MED RIDSKOLENS HESTER/DYR skjer på eget ansvar. Sjekk at din forsikring omfatter ridning. Andre ting som er viktig og tenke på når vi er i stallen, er at vi er rolige og bruker innestemme. Alle som er elever ved rideskolen må fylle ut et elevkartotek.

Velkommen til ridekurs hos oss her på Sørbyøya Hestesenter!